Yhteystiedot

Tussitaikurit Oy

Kuninkaankatu 19 B 20
33210 Tampere

y-tunnus: 2489277-9

Toimitusjohtaja
Thomas Hughes
puh. 050 400 3171

Hallituksen puheenjohtaja
Aleksis Nokso-Koivisto

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen tiedustelut (ät) tussitaikurit.fi. Puhelimitse voit olla yhteydessä Antti Niemistöön (puh. 050 379 8188).

Nimi

Sähköposti

Puhelin

Viesti

Tietosuojaseloste

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tussitaikurit.fi.

Tussitaikurit

Thomas Hughes on asioita ja esineitä jonglööraava ideamoottori, moottoriturpa ja sekatyömies. Hän on valmistunut Jyväskylän Yliopistosta tietojärjestelmätieteilijänä (KTM) ja on sen jälkeen päätynyt useiden erilaisten IT-alan roolien kautta heiluttelemaan käsiä yleisön edessä, ts. kouluttamaan ja konsultoimaan. Thomas pitää asioiden yksinkertaistamisesta tarinoilla ja visualisoinnilla niin selittämisen kuin johtamisenkin välineinä. Myös viha-rakkaussuhde jatkuvaan oppimiseen ja haasteisiin kuljettavat eteenpäin.
Antti Niemistö vastaa myynnistä, tuotekehityksestä ja projektitoiminnan kokonaisuudesta. Toisinaan Antti innostuu vetämään asiakasprojektin itsekin, ja silloin hän myös ideoi käsikirjoituksia ja kuvituksia. Antti on valmistunut tekniikan tohtoriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta ja tehnyt väitöksen jälkeistä tutkimusta mm. Institute for Systems Biologyssa Seattlessa Yhdysvalloissa. Hänen vahvuuksiaan ovat abstrakti ajattelu, suurten tietomassojen nopea jäsentäminen sekä asioiden välisten yhteyksien hahmottaminen. Hänen mielestään luova taiteellinen prosessi ei lopulta poikkea paljoakaan luovasta tieteellisestä prosessista.
Krista Engström on myynnin “käytännön martta”, jolle asiakas on ykkönen. Hän pistää hihat heilumaan ja vie asioita eteenpäin pitkäjänteisesti, postiivisella energialla. Aidot kohtaamiset ja keskustelut asiakkaan kanssa ovat hänelle työn parasta antia. Krista haluaa helpottaa asiakkaan hommia ja auttaa asiakkaita ongelmien ratkaisemisessa. Pitkä kokemus B-to-B myynnistä ja ammoisina aikoina suoritetut sosiologian opinnot Turun yliopistossa antavatkin tähän oivan pohjan.
Heidi Savolainen myy Tussitaikureissa projekteja. Hän rakastaa sitä, kun asiat tehdään aikataulussa, ja Tussitaikureiden prosessi on hänen suuri rakkautensa. Heidillä on monipuolinen tausta eri toimialoilta ja erilaisista projekteista niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Pisimmän työhistoriansa Heidi on saanut kansainvälisestä b2b-kaupasta, mutta hänen eräoppaan ammattinsa vie hänet toisinaan myös metsään.
Susanna Alanne (äitiyslomalla) on kuvittamiseen ja improvisaatioon erikoistunut taidekasvattaja. Hän on kiinnostunut siitä, miten kuvat ja kuvallinen työskentely voivat edistää ideointia, kommunikaatiota ja luovuutta erilaisissa ryhmissä, sekä erilaisilla aloilla. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Tussitaikureissa Susanna toimii piirtäjänä ja visuaalisena kiteyttäjänä. Lisäksi hän opettaa kuvataidetta ja improvisaatiota, sekä toimii kansainvälisenä kouluttajana yhdistellen taidetta ja komiikkaa.
Eero Saarikoski on visuaalisen kiteyttämisen ja luovan ilmaisun erikoismies. Hänelle on karttunut kokemusta graafisesta suunnittelusta, kuvittamisesta, taidekasvatuksesta ja kirjallisuudesta niin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta kuin Helsingin yliopistostakin. Tussitaikuroinnin ohessa hän työskentelee graafisena suunnittelijana sekä kuvittajana. Työn ikuinen ilahduttava haaste on, miten monimutkaiset viestit muuntuvat innostaviksi tarinoiksi ja kutkuttaviksi oivalluksiksi.
Tiina Sileoni rakastui sarjakuviin ja piirtämiseen jo pienenä nassikkana löydettyään kutkuttavan filosofiset Muumi-sarjakuvat sekä mielikuvitusleikkien kuvittamisen. Kuviin löysivät tiensä niin aikamatkailu kuin erilaiset metamorfoosit ihmisestä eläimeksi tai vaikkapa dinosaurukseksi. Mielenkiinto kuvallisen ilmaisun mahdollisuuksiin sai Tiinan opiskelemaan graafista suunnittelua ja valmistumaan medianomiksi kirjoitettuaan opinnäytetyön sarjakuvien maailmasta. Tussitaikureilla Tiina saa jatkaa rakastamaansa ja valitsemaansa tietä piirtäjänä ja kuvittajana. Vapaa-ajallaan Tiina soittaa viulua (ja suutaan), nauttii luonnosta sekä piirtelee perhe-elämän rosoisesta ihanuudesta sarjakuvia.
Joonas Lehtimäki on tarinankerronnan ja kuvallisen ilmaisun spesialisti. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri (Turun yliopisto) sekä taiteen maisteri (TaiK, nyk. Aalto-yliopisto). Viime vuodet Joonas on lukenut, opettanut, tutkinut ja tehnyt sarjakuvia, sekä piirtänyt kuvia ja kuvituksia. Tussitaikureissa hänen toimenkuvansa on piirtämisen ja livekuvittamisen ohella yleinen ideointi ja käsikirjoittaminen. Yksi kuva kertoo tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, mutta kahdella kuvalla voidaan kertoa ihan mitä tahansa.
Karri Lehtonen improvisoi, piirtää, livekuvittaa, käsikirjoittaa sekä säveltää ja sanoittaa lauluja. Aalto-yliopistossa suorittamansa taiteen maisterin tutkintonsa päättötyönä hän teki improvisaatioaiheisen lautapelin. Ennen Tussitaikureihin tulemista Karri teki tiiviisti kuvataideopettajan töitä eri-ikäisten ihmisten kanssa. Töiden ohella hän rakentaa sinnikkäästi omaa artistin uraa musiikin saralla. Luonteeltaan Karri on yltiöpositiivinen ja ihmisten kanssa toimeentuleva – aika-ajoin hyvinkin temperamenttinen haaveilija ja pienistä hetkistä nautiskelija.

Jenni Kuhalainen touhuaa Tussitaikureilla videoiden käsikirjoittamisen ja piirtämisen, sekä muiden kuvitusten parissa. Tietotaitoa niin käsikirjoittamisen kuin tuottamisen hommiin Jenni kävi poimimassa Tampereen ammattikorkeakoulun elokuvan ja television koulutuksesta, ja on loppusuoralla medianomi-opinnoissaan. Vapaa-ajallaankin Jenni viihtyy kuvilla ja sanoilla leikkien, ja parhaiten nämä intohimot yhdistyvät sarjakuvaharrastuksen parissa. Jenni osaa nauraa itselleen ja maailmalle, ja purkaa elämän erikoisuuksia sarjakuvanteon lisäksi myös standupin muodossa.
Santtu Herranen toimii Taikureilla piirtäjänä, käsikirjoittajana sekä kuvittajana. Tämä hymysuinen idealisti on hankkinut ammattitaitonsa Turun Taideakatemian animaatiolinjalta, josta hän valmistui medianomiksi vuonna 2016. Työtään Santtu rakastaa, sillä sen rajattomat mahdollisuudet kutkuttavat loputtomasti hänen uteliasta mieltään. Empaattisen luonteensa voimin Santtu etsii joka asiasta jotain hyvää ja muuntaa sen voimaksi porskuttaa läpi vaikeimmankin tilanteen. Vapaa-ajallaan hän tykkää lauleskella metsän eläimille sisäisen animaatioprinssinsä herkkyydellä.
Joni Heinonen kantaa projektinvetäjänä vastuun aikatauluista ja hommien etenemisestä. Lisäksi hän ideoi, käsikirjoittaa ja tekee tarvittaessa äänitöitä. Yrittäjätaustastaan Joni on saanut arvokasta kokemusta projektien johtamisesta ja asiakkaiden kohtaamisesta. Mitä enemmän Jonilla on rautoja tulessa, sitä paremmin hän on elementissään.
Jari Järvenpää vetää projekteja ja puristaa niissä ulos kirkkaimmat ideat. Vuodet opiskelijaliikkeen palveluksessa ovat ovat varmistaneet, että langat pysyvät käsissä, ideat tuoreina ja huumori kuivana. Jarin ymmärrys historiasta, yhteiskunnallisista ilmiöistä sekä vaikuttavasta viestinnästä auttavat löytämään parhaat lähestymistavat aiheeseen kuin aiheeseen.
Meri Kailanto vetää projektin siinä missä spagaatinkin – joustavasti, loppuun asti ja hymy huulilla. Diplomi-insinöörin järjestelmällisyys ja älykkäiden informaatiojärjestelmien parissa tehty tutkimus auttavat häntä jäsentämään informaatiokaaoksen jos toisenkin ihmisiä unohtamatta. Tanssi- ja teatteriharrastusten siivittämänä Meristä löytyy myös ripaus luovaa hulluutta, jonka avulla käsikirjoituksetkin heräävät eloon.
Vuokko Laukka (äitiyslomalla) vetää projekteja etsien punaista lankaa tutkijan tarkkuudella. Yhteiskunnasta ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta kiinnostunut tekniikan tohtori kokee olevansa sillanrakentaja kovan tekniikan ja pehmeän humanismin välillä. Pitkä kokemus budosta auttaa Vuokkoa havainnoimaan ihmisten välisen kommunikaation fyysis-psyykkisenä kokonaisuutena, jossa verbaali ja kehollinen viestintä kohtaavat.
Matti Nieminen hallinnoi projekteja energialla ja tarkoilla korvilla. Laaja osaaminen ja kokemus yritys- ja markkinointimaailmasta auttavat ymmärtämään niin asiakkaita kuin heidän asiakkaitaan. Ekonomina numerot ovat Matille herkkua. Projekteja Matilla on takana monenlaisia, sosiaali- ja terveydenhuollosta, urheilun kautta aina elokuviin asti. Haasteet Matti ratkaisee logiikalla ja hymyssä suin.
Henna Lähtevänoja on projektinvetäjä, joka rakastaa intohimoisesti esteettistä järjestystä ja erityisesti asioiden, ideoiden sekä sanojen asettelua harmoniaan. Taustalla on pitkä lista pääsääntöisesti viestintä- ja kulttuuripuolen projekteja, joissa medianomin koulutuksen saanut Henna on toiminut AD:na, graafisena suunnittelija, käsikirjoittajana taikka esimerkiksi tapahtumatuotannon yleishanslankarina. Vapaa-ajallaan Henna haaveilee, kirjoittelee blogeja ja pelaa Simsiä.
Tero Liimatainen paiskautui syntymässä pää edellä, ohi yhteiskunnan lokeroiden ja normien, suoraan laatikon ulkopuolelle – sinne jonnekin normaalin ja sovinnaisen ulkorajalle. Isku oli kova ja jakoi Teron aivot kahtia. Välillä se tarkka ja järjestelmällinen looginen aivopuolisko, paha puoli, ottaa vallan, siitä jäänteinä teknillisen fysiikan diplomi-insinöörin ja matemaattisten aineiden aineenopettajan kaksoistutkinnon arvet. Välillä taas se utelias ja tyhmänrohkea luova aivopuolisko, paha puoli sekin, pääsee niskan päälle (missä keskimäärin aivot yleensä muilla sijaitsevat), ja aiheuttaa yllätyksiä, kuten uusimman tutkinnon medianomina (AMK). Näennäisesti hallitun kaaoksen jäljiltä, hämmentyneen ja toisaalta ylpeän anteeksipyynnön tuhkista, nousee esimerkiksi videon leikkaus, värimäärittely, käsikirjoitus tai vaikkapa uusi prosessikäytäntö. Terolla on lehmän hermot. Tero tykkää nukkumisesta.
Riku Leino rakastaa tarinoita ja tarinankerrontaa. Hän lähestyy myös leikkaustyötään aina tarina edellä. Erityisesti uudet ja kiinnostavat työkalut ja tekniikat kiehtovat Rikua, joka on aina kokeilemassa jotain uutta. Leikkauksissa kirurgin tarkkuuden Rikulle on antanut nimenomaan leikkaukseen keskittynyt elokuvan ja television medianomin tutkinto.
Lauri Harju leikkaa ja animoi videoita. Muut saa selittää.
Olli Hurskainen Olli Hurskainen toimii pääsääntöisesti animaatioprojektien parissa ja on erikoistunut eritoten hahmoanimaatioihin. Hän viehättyy sulavasta liikkeestä, ilmeikkyydestä ja pienistä nokkelista yksityiskohdista. Olli innostui animoinnista jo nuorena, ja käytyään pohjalle televisio- ja elokuva-alan peruskoulutuksen, hän suoritti lopulta animaatiopuolen medianomitutkinnon Turun Taideakatemiassa. Sieltä tie johdatti Tampereelle, jossa hyvästä ruoasta ja DIY-henkisyydestä nauttivan on hyvä asua. Vapaa-ajallaan Olli harrastaa haahuilua sekä rumpujen paukuttelua.