Yhteystiedot

Tussitaikurit Oy

Nekalantie 28 LH 4
33100 Tampere

y-tunnus: 2489277-9

toimitusjohtaja Thomas Hughes
puh. 050 400 3171

taiteellinen johtaja Susanna Alanne

hallituksen puheenjohtaja Aleksis Nokso-Koivisto

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen tiedustelut (ät) tussitaikurit.fi. Puhelimitse voit olla yhteydessä Antti Niemistöön (puh. 050 379 8188).

Nimi

Sähköposti

Puhelin

Jätä tämä kenttä tyhjäksi.

Viesti

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tussitaikurit.fi.

Tussitaikurit

Thomas Hughes on asioita ja esineitä jonglööraava ideamoottori, moottoriturpa ja sekatyömies. Hän on valmistunut Jyväskylän Yliopistosta tietojärjestelmätieteilijänä (KTM) ja on sen jälkeen päätynyt useiden erilaisten IT-alan roolien kautta heiluttelemaan käsiä yleisön edessä, ts. kouluttamaan ja konsultoimaan. Thomas pitää asioiden yksinkertaistamisesta tarinoilla ja visualisoinnilla niin selittämisen kuin johtamisenkin välineinä. Myös viha-rakkaussuhde jatkuvaan oppimiseen ja haasteisiin kuljettavat eteenpäin.

Susanna Alanne on kuvittamiseen ja improvisaatioon erikoistunut taidekasvattaja. Hän on kiinnostunut siitä, miten kuvat ja kuvallinen työskentely voivat edistää ideointia, kommunikaatiota ja luovuutta erilaisissa ryhmissä, sekä erilaisilla aloilla. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Tussitaikureissa Susanna toimii piirtäjänä ja visuaalisena kiteyttäjänä. Lisäksi hän opettaa kuvataidetta ja improvisaatiota, sekä toimii kansainvälisenä kouluttajana yhdistellen taidetta ja komiikkaa.

[Kuva: Susanna Alanne]

Eero Saarikoski on visuaalisen kiteyttämisen ja luovan ilmaisun erikoismies. Hänelle on karttunut kokemusta graafisesta suunnittelusta, kuvittamisesta, taidekasvatuksesta ja kirjallisuudesta niin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta kuin Helsingin yliopistostakin. Tussitaikuroinnin ohessa hän työskentelee graafisena suunnittelijana sekä kuvittajana. Työn ikuinen ilahduttava haaste on, miten monimutkaiset viestit muuntuvat innostaviksi tarinoiksi ja kutkuttaviksi oivalluksiksi.

[Kuva: Eero Saarikoski]

Joonas Lehtimäki on tarinankerronnan ja kuvallisen ilmaisun spesialisti. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri (Turun yliopisto) sekä taiteen maisteri (TaiK, nyk. Aalto-yliopisto). Viime vuodet Joonas on lukenut, opettanut, tutkinut ja tehnyt sarjakuvia, sekä piirtänyt kuvia ja kuvituksia. Tussitaikureissa hänen toimenkuvansa on piirtämisen ohella yleinen ideointi ja käsikirjoittaminen. Yksi kuva kertoo tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, mutta kahdella kuvalla voidaan kertoa ihan mitä tahansa.

Karri Lehtonen improvisoi, piirtää, käsikirjoittaa sekä säveltää ja sanoittaa lauluja. Hän viimeistelee taiteen maisterin tutkintoaan Aalto yliopiston taidekasvatuslinjalla. Päättötyönään hän on tehnyt improvisaatioaiheisen lautapelin. Viimeisen neljän vuoden aikana Karri on tehnyt tiiviisti kuvataideopettajan töitä eri-ikäisten ihmisten kanssa sekä rakentanut sinnikkäästi omaa artistin uraa musiikin saralla. Luonteeltaan Karri on yltiöpositiivinen, ihmisten kanssa toimeentuleva – aika-ajoin hyvinkin temperamenttinen haaveilija ja pienistä hetkistä nautiskelija.

Antti Niemistö vastaa myynnistä, päälliköi projekteja, ideoi käsikirjoituksia ja kuvituksia, toimii tuottajan roolissa studioilla sekä ylläpitää tätä sivustoa. Hän on valmistunut tekniikan tohtoriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta ja tehnyt väitöksen jälkeistä tutkimusta mm. Institute for Systems Biologyssa Seattlessa Yhdysvalloissa. Hänen vahvuuksiaan ovat abstrakti ajattelu, suurten tietomassojen nopea jäsentäminen sekä asioiden välisten yhteyksien hahmottaminen. Hänen mielestään luova taiteellinen prosessi ei lopulta poikkea paljoakaan luovasta tieteellisestä prosessista.

[Kuva: Antti Niemistö]

Heidi Savolainen myy Tussitaikureissa projekteja. Hän rakastaa sitä, kun asiat tehdään aikataulussa, ja Tussitaikureiden prosessi on hänen suuri rakkautensa. Heidillä on monipuolinen tausta eri toimialoilta ja erilaisista projekteista niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Pisimmän työhistoriansa Heidi on saanut kansainvälisestä b2b-kaupasta, mutta hänen eräoppaan ammattinsa vie hänet toisinaan myös metsään.

Inka Nokso-Koivisto laittaa projektinvetäjänä hommat rullaamaan tehokkaan täsmällisesti ja humanistin herkkyydellä. Inka on filosofian tohtori ja tutkinut islamia ja arabiankielistä tieteen historiaa. Hän auttaakin tiedenaisen tarkkuudella bongaamaan monimutkaisestakin kertomuksesta sen keskeisimmän jujun.

Jari Järvenpää vetää projekteja ja puristaa niissä ulos kirkkaimmat ideat. Vuodet opiskelijaliikkeen palveluksessa ovat ovat varmistaneet, että langat pysyvät käsissä, ideat tuoreina ja huumori kuivana. Jarin ymmärrys historiasta, yhteiskunnallisista ilmiöistä sekä vaikuttavasta viestinnästä auttavat löytämään parhaat lähestymistavat aiheeseen kuin aiheeseen.

Meri Kailanto vetää projektin siinä missä spagaatinkin – joustavasti, loppuun asti ja hymy huulilla. Diplomi-insinöörin järjestelmällisyys ja älykkäiden informaatiojärjestelmien parissa tehty tutkimus auttavat häntä jäsentämään informaatiokaaoksen jos toisenkin ihmisiä unohtamatta. Tanssi- ja teatteriharrastusten siivittämänä Meristä löytyy myös ripaus luovaa hulluutta, jonka avulla käsikirjoituksetkin heräävät eloon.

Vuokko Kurki vetää projekteja etsien punaista lankaa tutkijan tarkkuudella. Yhteiskunnasta ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta kiinnostunut tekniikan tohtori kokee olevansa sillanrakentaja kovan tekniikan ja pehmeän humanismin välillä. Pitkä kokemus budosta auttaa Vuokkoa havainnoimaan ihmisten välisen kommunikaation fyysis-psyykkisenä kokonaisuutena, jossa verbaali ja kehollinen viestintä kohtaavat.

Tero Liimatainen huolehtii ketjusta jossa piirretty taikuus siirtyy tussitaululta kameralle, kameralta tietokoneelle ja tietokoneelta asiakkaalle. Teknisen prosessin ohella Tero huolehtii muun muassa videoiden värimäärittelystä ja laaduntarkkailusta, leikkaa videoita ja kirjoittaa käsikirjoituksia. Positiivinen improteatterin harrastaja Tero on diplomi-insinööri, ja viimeistelee elokuva- ja televisioalan medianomi-koulutustaan TAMK:ssa.

[Kuva: Tero Liimatainen]

Juha Vauhkosen löytää useimmiten Tussitaikureiden editistä. Tai siis aina, kun mies paikalla on. Kunhan saatavilla on vain kahvia ja kuulokkeet, hän hyppää pätkimään kuvaa samalla asenteella kuin lihakauppias tuotteitaan: ilman armoa ja asiakkaan tyytyväisyys etusijalla! Juha on tavallinen jätkä, joka nuorempana etsi uraa esikuvansa reportteri Fletchin tavoin: wannabe-taitelija, levykauppias, kirjastoapulainen, lähetti, vahtimestari, tapahtumatuottaja, varastomies, makeistehtaan työntekijä, sirkusvälineiden valmistaja. Kokemus erilaisista kulttuureista ja töistä ei ole mikään este visuaalisella alalla, päin vastoin.

[Kuva: Juha Vauhkonen]

Riku Leino rakastaa tarinoita ja tarinankerrontaa. Hän lähestyy myös leikkaustyötään aina tarina edellä. Erityisesti uudet ja kiinnostavat työkalut ja tekniikat kiehtovat Rikua, joka on aina kokeilemassa jotain uutta. Leikkauksissa kirurgin tarkkuuden Rikulle on antanut nimenomaan leikkaukseen keskittynyt elokuvan ja television medianomin tutkinto.

Daniel Pajunen käsikirjoittaa Tussitaikureiden videoita, yleensä keittiönpöydän ääressä itämaisen Tiuku-kissan kehrätessä sylissä. Loputon maailman ymmärtämisen halu on kuljettanut Danielin läpi tradenomin tutkinnon ja avoimen yliopiston kirjoittamisen, viestinnän sekä sosiologian kurssien. Teksteihinsä hän haalii aineksia lukemalla liikaa, haastattelemalla ihmisiä sekä havainnoimalla tarkasti ympäristöään. Käsikirjoittajana Danielin tavoite on tiivistää asiakkaan viesti tarinaksi, joka koukuttaa kohderyhmän ja johtaa haluttuun reaktioon. Käsikirjoittamisen ohella Daniel tekee toimittajan ja copywriterin töitä.