Mitä piirrosvideot ovat?

Piirrosvideolla (englanniksi whiteboard video tai whiteboard animation) tarkoitetaan informatiivisia piirrettyjä videoita, joilla voi helposti jäsentää katsojalle monimutkaisiakin asioita. Läheisiä käsitteitä ovat muun muassa animaatio ja infografiikka. Joskus piirrosvideoista käytetään myös nimiä valkotauluvideo tai tussivideo.

Piirrosvideon etuna animaatioon ja infografiikkaan verrattuna on sympaattisuus. Meidän on miellyttävä seurata ihmisen – elävän piirtäjän – tarinaa. Toinen erityinen piirre on huumorin käytön helppous: tärkeä ja vakavakin asia jää mieleen, kun piirtäjä leikittelee kertojan tarinan kanssa.

Lisää tietoa piirrosvideoista on osoitteessa: www.piirrosvideot.fi sekä Wikipediassa.

Innoittajamme

Olemme saaneet innoituksemme Kylli-tädiltä, joka toi Suomeen elävään piirtämiseen perustuvan tarinankerronnan taiteen. Hän raivasi tietä taiteen ja tarinankerronnan saralla – ja jäi mieleen lukemattomille suomalaisille Ylen ohjelmista. Kiitos, Kylli Koski. Toivottavasti pystymme kantamaan soihtuasi arvokkaasti omalta osaltamme eteenpäin.

[Kuva: Kylli-täti]

Käytännössä me piirrämme

Lyhyesti sanottuna me teemme piirrosvideoita. Sellaisia videoita, joissa kerrotaan tarina tai muu tiivis viesti. Teemme niitä suurelle yleisölle tai yhtä hyvin muuhunkin viestintään. Yhteistä videoille on tiiviys, selkeys ja kiinnostavuus.

Parhaimmillaan tarina kietoutuu maagisesti kuviin ja tempaa katsojan mukaansa. Tiedätkö sen tunteen, kun et malta laskea kirjaa kädestä, koska Frodo ja Sam ovat pinteessä? Sen hetken, kun elokuvassa sankari on jäämäisillään alakynteen? Samalla intensiteetillä voidaan kertoa muitakin viestejä, kun ne mietitään kunnolla.

Tavoitteemme

Kun sydän on mukana, matka ideasta valmiiseen videoon on lähes aina nautinnollinen. Ja kun prosessiin vuodatetaan riittävästi rakkautta, lopputulos on lähes poikkeuksetta timantti.

[Kuva: timantti]